Nyhet

Ge oss förslag på hur Uppsalas klimatarbete kan bli bättre

Berätta vad du tycker att Uppsala behöver bli bättre på i sitt klimatarbete. Varje förslag räknas som en röst på Uppsala, i WWF, Världsnaturfondens tävling #WeLoveCities, eftersom det visar att Uppsalas invånare är engagerade för en hållbar framtid.

Kampanjen #WeLoveCities är en del av WWF:s One Planet City Challenge. Inom ramen för det utsågs Uppsala till Sveriges bästa klimatstad i våras. Under kampanjperioden 14 september-11 oktober pågår en global tävling för att lyfta vad världens länder gör för att skynda på klimatomställningen för en hållbar framtid. Och Uppsala är en av städerna som är med. En del av kampanjen är att världens städer får synpunkter och förbättringsförslag på sitt klimatarbete från städernas invånare.

Lämna in dina förbättringsförslag och rösta på Uppsala på WWF:s kampanjsida>

Används i nya klimatfärdplanen

Förutom att lämna kommentarer på WWF:s kampanjsida kan du skicka idéer och förslag på förbättringar på klimatarbetet i Uppsala till klimatfardplan@uppsala.se. Alla idéer och förslag kommer användas i arbetet med Uppsalas nya klimatfärdplan, en strategisk handlingsplan för att skynda på klimatomställningen för en hållbar framtid.

En del av Sveriges bästa klimatstad

I våras utsågs Uppsala som sagt till Sveriges bästa klimatstad. Läs mer om varför på länken nedan. Där finns bland annat en lista på olika saker som Uppsala kommun gör för att underlätta för kommuninvånaren att leva och arbeta hållbart.

Uppsala, Sveriges bästa klimatstad>